Jaktlund till angrepp mot Carola-recension

Carl-Henric Jaktlund är Dagens antagligen främsta musikexpert och recensent. I går kontaktade han mig via mail med anledning av det jag skrev om Carola och melodifestivalen. Det är uppenbart att han önskar rättning i leden.
Ett utdrag från Carl-Henrics mail:
(…)För mig tappar ditt blogginlägg i trovärdighet när du skriver om hennes fingertoppskänsla när hon ställde upp med Evighet, ”en given vinnare” kallar du den. Måhända så, i efterhand kan man ju i alla fall konstatera att den vann. Men det är ju långt ifrån en bra låt, snarast utstuderat upplagd för att gå hem i stugorna och med en blaha-blaha-text där de förutsägbara klyschorna staplats ovanpå varandra. Carola är en stor sångerska, men ”Evighet”…? Dessutom minns jag hur du i tidigare blogginlägg (extern blogg, Emanuels anm.) vurmade för Peter Jöbacks senaste skiva, som vore den en av förra årets allra bästa. Detta sammantaget med hyllningen av ”Evighet” gör att jag inte sätter stor vikt till din trovärdighet i detta ärende.”

Det pågår nu ett öppet krig mellan oss här på redaktionen.
Jag har tagit reda på hans akilleshäl – Springsteen – och varje gång vi tvingas mötas i korridorerna himlar jag med ögonen, hostar ”gubbrock”, och fnissar åt mitt vågade jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *