Dagen.se uppmärksammad och uppskattad

Dagen.se är på stark framgång. Förra veckans statistik från Kiaindex (det generellt sett mest tillförlitliga statistikverktyget som används av sajter) visar att förra veckan (v9) på Dagen.se var den mest besökta någonsin, och ökade tio procent jämfört med veckan innan.
I onsdags slog vi ytterligare rekord i antalet unika besök under en och samma dag, tillsammans med rekord i antalet sidvisningar.
Jämfört med samma tid förra året är det en knapp fördubbling.

För några veckor sedan var miljöpartiets förre språkrör, tillika bloggaren, Birger Sclaug på Dagenredaktionen. Eftersom vi stött på varandra tidigare i bloggosfären så pratade vi lite blogg, webb och Dagen. Birger uppskattar Dagens journalistik, och har länge läst tidningen på nätet. Men han menar att han få gånger fått så mycket reaktioner som när på sin blogg berättade att han läser tidningen Dagen. Människor kunde inte förstå hur han läste introverta pingsttidningen Dagen.
Dagen är ingen pingsttidning. Och knappast introvert. Den journalistiska integriteten hålls högt av Dagens reportrar, och det behövs inte lång tid på Dagen för att inse det.

Statistiken visar tydligt att fler och fler upptäcker detta – hur nya läsare hittar oss, intresserar sig, och återkommer.

Bloggtjänsten Twingly gör givetvis sitt, men fler och fler bloggare söker sig till Dagen.se för att inspireras, provoceras eller hitta ämnen att skriva om. Det märks inte minst på bloggportalen Knuff.se (en sajt och portal som gör blogglöpsedlar baserat på vad bloggar under dagen skriver om). Inte sällan hittar du någon eller några av våra nyheter listade där som de mest bloggade. I veckan har vi synts där nästan varje dag, i hård konkurrens med DN, SvD och Aftonbladet. (se skärmdump)

Men det är också fler medier som uppmärksammar oss.
Inte så konstigt. Vi ligger i framkant med att hitta nya moderna lösningar på webbläsandet. Bland annat Resumé, Mediavärlden och tidningsexperten Vassa Eggen uppmärksammade vår banbrytande prenumeration ”Ekosmart” där vi är först med att räkna in webbprenumeranten i TS statistik.

Men även i andra nyheter. Vi blir allt oftare creddade av andra tidningar för våra nyheter, och ibland också citerade för att vi är roliga. Som i går när P3:s kvällspasset tog upp vår udda artikel om att forskare påstår att ”Mose var stenad på Sinai” (lyssna på programmet här, andra delen, 30min in).

Kort sagt. Vi är på stadig frammarsch. Och samtidigt äv i bara i startgroparna. Vi har så många idéer och utvecklingsförslag som ligger och väntar på att färdigställas tekniskt. Både gällande presentation av innehåll, navigering och nya funktioner.

Håll i dig. Och häng med in i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *