Vårknäck, featureredaktören och videoinspiration

Igår kom den. Knäcken. Vårknäcken. Ni som läst min blogg ett tag vet vad jag pratar om. Ni andra kan läsa om den här.

Det är utan tvekan årets bästa dag. Det märktes också på helgstatistiken. Vi fick lägre besöksstatistik än vad vi haft på ett halvår. Men ärligt talat, ni var värda att vara ute i solen.

***

Dagens featureredaktör Therese Peterson sjunger. Mycket, bra och med kärlek. När så Royal Years var på redaktionsbesök tog det inte långt innan hon sa – ”Jag hänger med!”. Så en timme senare satt hon på turnébussen på väg till Linköping och käkade apelsin med Andrae Crouch.
Vi andra satt kvar på redaktionen och slog vad om hur lång tid det skulle ta innan hon sjöng duett med någon i turnébussen. Men det var för lågt gissat. Väl tillbaka visar det sig att hon redan samma kväll stod på scen med SALT.

***

Medan en hel generation nostalgitrippar på Royal Years klickar jag själv på Dagen,se:s toppbanner om Kirk Franklins konsert. Det är en must-see. Konserten alltså. Franklins live-dvd ”Rebirth of” är något av den bästa gospelmusik någonsin producerad.

På Kirks kampanjsajt ligger några småtöntiga videos från Kirks senaste skivor, som jag klickar igenom. Videos som lägger ribban så högt och trots all kraft, all input och alla pengar bara känns som…försök.
Men där finns också svenskbandet Blue Eyes Soul video.

Och jag slås igen av att deras musikvideo är något av det bästproducerade jag någonsin sett från ett svenskt, kristenuttalat, band.
Även om klippningen saknar lite tempo står det här sig enormt väl – inte minst bland många av sveriges stora artisters musikvideos.

All heder till er Blue Eyes! Produktioner som dessa lyfter och inspirerar en svensk kristenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *