Dagen – en hjälte i prisvinnares ögon

Förra året instiftade Politikerbloggen ett pris för medborgarjournalistik. Då som en slags motreaktion mot att Expressen hade fått ett grävpris för ett jobb som egentligen gjorts av bloggare.

I år delade man ut priset för andra gången och den välförtjänta vinnaren heter Oscar Swartz.

Och det är roligt och välförtjänt. Oscar är internetpionjär, bloggare, författare till rapporter om Bodströmsamhället för näringslivets liberala tankesmedja Timbro och har sällsynt bra koll på strömningar inom webb och bloggosfär.

Därför är det såklart extra roligt att samme Oscar Swartz publicerade en artikel i branschtidningen Resume förra veckan där han bland annat gav Dagens FRA-bevakning hjältestatus.

”Fem dagar innan omröstningen gick Tidningsutgivarna och Journalistförbundet ut med uppmaningar om ett nej. Ändå tvekade pressen, ledarsidor oräknade. Man hittade dock nyheter i vad som pågick: ”Bloggosfären i uppror över FRA-lag” var en rubrik. Den fick en oväntad hjälte i Dagens redaktör, en 25-årig frälsingssoldat: Emanuel Karlsten började granska lagen på nyhetsplats eftersom han bevakade Knuff.se och insåg att media missat något.” (läs hela artikeln här)

Därmed är det den andra branschtidningen som konstaterat att Dagens FRA-bevakning var pionjär (även om Swartz misstog sig på det där med frälsningssoldat).

Kul!

Och grattis Oscar till ett välförtjänt pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *