Minnesbilder från en dag på Livets ord

Devar verkligen ett intensivt besök på Livets ord. Och det hade varit roligt att vara där längre. Så blev det tyvärr inte den här gången.

Men här följer några intryck och minnesbilder::

Nästanscouter.

Livets ord har egna scouter. Men de är inte anslutna till något av de fem scoutförbunden så då får de kalla sig något annat. ”Pionjärerna”, valde de. Ett 20-30-tal som träffas varje vecka och åker på läger ibland. Och allt är alternativt. Skjortor, halsdukar, märken – men med scoutingtanke.

”Vi fick inte vara med i scoutförbundet” sa killen jag pratade med, så ledsen att jag ville lägga armen om honom. Det är inte så lätt att slå sig in i scoutförbundet i dag, om man inte vill gå in i något av de befintliga. Fråga Pingströrelsens Royal Rangers.

Men så tänker jag på Frälsningsarméns scoutförbund. Ett av fem, men med bara några tusen scouter (lokalavdelningar inom SSF är större än så). Ett förbund som dessutom kämpar med sjunkande medlemsantal.

Vad säger ni frälsisar? Kan ni inte släppa in de här avartsscouterna i förbundet? Så de också får kalla sig scouter?

Killen verkade så himla ledsen..

 

***

Bokulfställning

Det fanns ett boktält på Europakonferensen. Alla kristna konferenser med självaktning har såklart boktält. Men här var en skillnad. Medan man på andra ställen delar upp i boktyper och genrer har man här bara två delar.

Ulf Ekman. Och resten.

Se själv: Ett stort bokställ, ett bord och två ”snurror” (det spelade ingen roll hur mkt jag backade – jag fick inte med allt!)

 

***

Siewert Öholms intervjubok valde verkligen DaVincikodens typsnitt. Jag fnissar vid bara tanken på alla de samtalskvällar svensk kristenhet och inte minst Livets ord har haft kring denna bok.

***

Livets ords pressansvarige, Magnus Dahlberg kommer fram och hälsar.

– Jaha. Så du tycker att det är snygga tjejer här, haha!

Och så fortsatte det. Likadant med Jaktlund. Bara minuter efter bloggpostning hoppar han upp.

– Jaha, jag har hört att någon menat att det inte kan vara en slump att vi bara har manliga talare, haha!

Mycket sympatisk man det där, med oerhörd koll, öppenhet och glimt i ögat. Livets ord har sannolikgt honom att tacka för mycket av den allt mer nyanserade bilden av församlingen.

***

Barnens Livets ord

Den där tjuvlyssningen jag postade häromdagen? Den kunde inte ha mer fel.

Livets ord har byggt ett tivoli.
Bara för barnen.
Och det mesta är gratis.

Jag vet, det låter helt sjukt. Och jag kunde knappt göra annat än att gå runt och skratta.

Vi pratar sockervadd, gigantiska hoppborgar, hinderbanor, studsmattor, snickerier, pingistält, fotboll, minigolfbanor, glass, leksakstält och ett zoo(!). 

 

När andra kristna konferenser på sin höjd ger barnen ett tält att barnvaktas i under tiden de vuxna går ”på de riktiga mötena” satsar Livets ord till synes mest på barnen. Det är deras aktivitetsområde som tar störst plats. Och det är öppet mellan mötena.

Hade jag vart tio hade jag aldrig – aldrig – velat lämna.

Smart på så många nivåer.

Jag tog ett gäng bilder, men de är så många så de passar sig bäst i bildspel. Se bildspelet här.

 

***

Foodcourten

Det är snyggare än Frizon, mer påkostat och gott.

(och hey – på den här blden är det åtminstone två med kakibyxor. Skönt. Mina fördomar var livrädda för att dö där ett tag)

Det var allt jag hade.

Tack för en annorlunda upplevelse!

Nästa gång ska jag ta mig tid för mötet också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *