Veckans länkar

Då, mina vänner, är det dags för veckans creddningar. Det mest intressanta som plockats upp i mitt bokmärkesflöde från veckan som gått.


* Pastor Lasses, aka Betnérpastorn, blogg

Metodistkyrkan S:t Jakob blev för en vecka centrum för den kristna världens blickar. Församlingens pastor, Lasse, tog ett modigt beslut när han tackade ja till Betnér. Läs hans tankar kring saken på hans blogg. Läs också församlingens ordförandes blogg.

* Och här är det enda skämtet kristna inte kan ta illa upp av

* Aletheia splittras
Den kristenprofilerade bloggen Aletheia har delats. Bloggen, vars ambition att söka sanning uppskattas av vissa medan andra menar att de mest är en sensations- och spekulationsblogg, har på ganska kort tid blivit en av Sveriges mest besökta kristna bloggar. I söndags tillkännagav man att en av de tre bloggförfattarna Andy startar eget. Några dagar senare klargjorde Andy på sin nya blogg att han egentligen fått sparken. De kvarvarande i Aletheia skrev igen. Händelsen rörde om en del tankar i den kristna flygeln av bloggosfären, och den bloggande Kumlapastorn skrev sedan frågande om det är trovärigt att en av författarna skriver under pseudonym. Jag anar att debatten ännu inte är över.

* ”Varför i hela fridens namn vill man utesluta duktiga kvinnor från tjänst i Guds rike?”
Joachim Elsander bloggar om hur konstigt han tycker bibeltolkningen om att kvinnor inte får vara präster är. Läs posten och de efterföljande kommentarerna.

* Förstå mig och min generation
Fick den här länken tillskickad i veckan, och det är en fantastiskt artikel. Har du svårt att förstå hur jag tänker? Här har du en artikel som i 4000 tecken förklarar hela den frikyrkoengagerade 80-talisten samt dilemmat hon upplever i kyrkan.

* Världens sämsta annonsuppslag

* Och Dagens egen annonsblooper
Mer skrattigt än hemskt. Men oförlåtligt, så klart. (det ska inte hända igen, lovar annonsavdelningen)

* Hur Carl Bildt förstått nya medier bättre än Rapport
Min favorit, Martin Jönsson, skriver som alltid initierat om hur Carl Bildt vann matchen mot Rapport. Sittandes bakom bloggen.

* Om varför det inte finns en enda raggningsbok för tjejer
Alla storstockholms killar satt och guppade av skratt i tunnelbanevagnarna i sin Metroläsning i onsdags. Jag fattade inte varför. Tills även jag bläddrade upp den här krönikan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *