Vems är muggen – facit

Vad roligt det var att läsa er gissningar på muggarna! Det här måste vi göra igen någon gång.

Och vi har en vinnare. Men innan vi offentliggör det så går vi igenom facit.

Fösta muggen tillhörde:

Hasse Boström! Det här var det inte någon som gissade rätt på. Hasse köpte ny påjobbet-mugg i somras. Hittade en i Gamla stan med bilder på svenska designföremål. Och är den inte väldigt mycket Hasse? Lite småbusig, sådär.

 

Andra muggen tillhör:

Josefin Casteryd! Vår bildredaktör var rädd att det skulle vara alldeles för uppenbart. Den flickiga muggen med blommor till flickan, liksom. Men faktum är att de flesta trodde at det här var Hasse Boströms mugg. Jag väljer att inte lägga någon som helst tolkning i det.

Tredje muggen tillhör:

Linus Anderås! Jag har såklart otroligt svårt med denna form av uppror som vår webbutvecklare i smyg för med sin mugg ”The boss”. Själv säger han att den är en gåva. Men jag vet allt att det är en revolution som kokar (i muggen?). Jag håller ögonen på dig, Linus! Det ska du veta.

 

Fjärde muggen tillhör:

 

Therese Peterson! Den mugg flest gissade rätt på. Och visst är det mycket Therese över muggen? Kupade händer kring hett te, rundade, mjuka kanter för perfekta kaffesippar. Och lila. Det är klart att det är Therese mugg!

 Mugg fem tillhör:

Staffan Jernestrand! Nej, The boss-muggen var inte alls Staffans, som ni trodde. Hos redaktionens mest ödmjuke man finns inga sådana behov av ytlig självbekräftelse. Kaffe ska hällas i det som passar sig bäst. Med skönt handtag, praktisk termomaterial och i lagom format för kaffemaskinens dosering.

Mugg sex tillhörde:

Urban Thoms! Vår folkredaktör (som för den oinvigde kanske lättast kan översättas till nöjesredaktör) är ett Elvis-fan av rang. Det här är ingen fulmugg, som någon tippare föreslog, det här är ett attribut. Utan en Elviskopp i Urbans hand känns han lite…naken, helt enkelt.

Och sist ut: Mugg sju tillhörde:

Peter Wickberg! Och ärligt talat – det här var en joker. Jag hade aldrig kopplat den till Peter. Och det gjorde inte ni som tippade heller. Men hade jag gjort en mugg till Peter hade jag köpt en landskapsmugg från Närke. Det finns få saker som får Peter att gå igång lika mycket som när det finns en koppling till hans hemstad Örebro!

 

Och vinnaren är…Solveig A-Carlsson!

Grattis grattis. Och här är de fina priserna du kan välja mellan:

Adrian Plass He(m)liga turnédagbok; en t-shirt från någon nykterhetsorganisation i strlk L; Det heliga Landet, en bildbok om Israel; och sist men inte minst 100% Målle, cdskiva och film – i ett!

Maila mig om vilket pris du vill ha. Och självklart kan alla priser levereras med en autograf från chefredaktör Sandlund, om så önskas. Grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *