Äntligen lyckades man fälla de skämtande göteborgarna

Vilket extremt långlivat aprilskämt det blev!

För jag antar att ni läst? Att Göteborgs-posten gick på Dagens aprilskämt i fredags? Det vill säga ett drygt halvår senare…

Detta är mycket roligt.

Har ni sett artikeln? Läs här (klicka på bilden för större version):

 

Det är flera saker som är lustigt med det här. För hur krönikören Jenny Willén än har angripit vår skämt-artikel så är det svårt att förstå att inga ljus gått upp..

För det första: Googlade hon sig fram till artikeln så står det tydligt i rubriken ”Kollektomaten som välsignade en glad givare – åtminstone första april”. Det var liksom en service vi la till den 2:a april för att minimera pinsamheter för tidningar som…ja, Göteborgs-posten, antar jag.

Men oavsett det – det finns flera saker i den där lilla skämtartikeln som borde gett rejäla hintar.

Och kanske allra mest i slutet:

”Men det finns också negativa effekter – välsignelsejagare (!!!) som offrar större summor än vad de har råd med.

– Vi är medvetna om problemet och kommer sätta upp en skylt vid varje automat med en varning (!!!) för givarmissbruk, säger Patrick Bubicic.”

Här någonstans tänker jag att man fnissar, lägger ifrån sig tidningen och slår sig för knäna. ”haha, där fick de mig nästan”

Men inte i Göteborg.

Å andra sidan är de både roliga och generösa i rättelsen dagen efter:

Vg rättar om välsignad bonus

Kollektomater – finns dom? Jodå, så sett var gårdagens krönika på Vg-sidan med rubriken ”Julen gör var sate rik, kom och kollektera mera” helt i fas med verkligheten: Lite varstans i landets kyrkor står numera exemplar av den datoriserade kollektmaskinen som ersatt gamla tiders manuella håvande.

Men i krönikan omnämndes också den så kallade välsignelsebonusen – att var tusende kollektomatgivare får tillbaka tio gånger insatsen! – och så långt har utvecklingen inte gått. Det var en nyhet med osedvanligt lyckat april-april-resultat som tidningen Dagens iscensatte för sina läsare den 1 april i år.

Bland de grundlurade fanns redaktionen för P3:s Kvällspasset i radio, som raskt bjuder in webbredaktören Emanuel Karlsten på dagen.se för att prata mer om nyheter på gränsen till aprilskämt – varpå Karlsten själv tror att denna inbjudan är ett försök att utsätta honom för ett aprilskämt. Och på sin blogg den 2 april lakoniskt konstaterar ’Det var en märklig dag igår.

Sannerligen är lurandets vägar stundom outgrundliga. Men Vg-red kan inte annat än imponeras av tidningen Dagens färdigheter i denna konst. Tänk att vi gick på den lätte!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *