Pingst.se – gör om, gör rätt

Jag hade tänkt att bara veckonotera det, men nu tvingar Jaktlund ut mig på banan genom att han har bloggat om saken.

Pingströrelsen har släppt en ny design av deras sajt. Den är såklart ett gigantiskt grafiskt lyft jämfört med den överfula föregångaren. Genom att plocka in interntidningen på samfundssajten ger man också betydligt mer puls. Och även om det är flera saker som gör mig förvirrad (som hur genvägarna till höger skulle komplettera navigeringsmenyn, varför inte allt är klickbart, och varför man inte valt att bygga med förståeliga url:er) så upptas jag helt och fullt av irritation över hur man byggt bloggen.

För visst är det fantastiskt och suveränt att samfundets ledare Pelle Hörnmark har fått en egen blogg. Men gör det då till en blogg! Lägg till ett rss-flöde, skapa en bloggarkivering, och – for crying out loud – tillåt kommentarer!

Att ett kommunicerande, evangeliserande samfund skapar en ny sajt och stänger ute läsaren från att interagera är så bakvänt att man häpnar.

Men som tur är: Ändringen handlar inte om raketforskning. Bara några enkla kodrader. Så det går bra att göra om, och göra rätt. Tack.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *