Veckans länkar, v2

Ok, nu är jag nästan i fas med veckorna. Men här är min länksamling från intressanta saker under årets andra vecka:

* Aftonbladet.se har gjort ny layout. Eller ny och ny… Den största skillnaden är att deras ”lättsmälta” puffar till höger har gjorts om till två spalter. Märkligt, tycker jag. Det blir betydligt randigare och i mina ögon mer svåröverskådligt. På redesignbloggen skriver man mer.

* Newsmill hade veckans sannolikt längsta rubrik.

* Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand gästbloggarssbd om hur bloggar kommer påverka nästa val. Och trots att det egentligen är självklart hajar jag till vid det här:

”Det finns i alla fall väldigt få [blogg]inlägg jag gjort som haft färre träffar än antalet besökare på ett genomsnittligt torgmöte.”

Så: Det är klart att blogg och webb kommer betyda mer än någonsin i nästa val.

* Det här är lite sjukt. Burger King har släppt en applikation på Facebook där du får en hamburgare om du dumpar tio vänner från din kompislista. Taglinen är ”Friendship is strong, but WHOPPER is stronger”. Lysande? Well, åtminstone innovativt.

* Intresset för microbloggandet (där man bara får 140 tecken att blogga, och själva poängen är den diskussion som följer i kommentarerna) har ökat drastiskt i veckan. Särskilt i mediekretsar. Flera har mailat och frågat oss om Dagens Twitterkonto och andra medier har hakat på. Läs mer här och här.

* Nyhetstorken illustrerar träffsäkert. När Kleerup åkte fast för att han knarkade på grammisgalan upprördes inga artister. Kleerup är för creddig. Artisterna irriterar sig istället på Säpo.

* Svd:s utvecklingsgäng gjorde en intressant iaktagelse. Under julhelgen ville de spegla Stockholmarnas upplevelser av det vackra vintervädret och sökte sig till Flickr för att länka in Stockholmarnas bilder. Genialt. Problemet är bara att nästan alla väljer att skydda sina bilder så att man inte för röra dem från sidan. Således inget bildspel. I dag finns flera andra alternativ där du fortfarande äger dina bilder, får pengar om de säljs, men låter andra se dem.

Jag håller med Ola om det vackra framtidsscenariot:

Se framför er den dan då tusentals människor är ute och rör sig, en stor mängd dokumenterar, laddar upp, taggar tydligt och anger att andra får använda bilderna. Är vi redo för de möjligheter det ger?

* EFK:s Samfundsordförande Stefan Swärd har i några dagar skrivit långt och mycket om tidskriften NOD, teologi och äktenskapet. Det har blivit stor debatt Det är en synnerligen intressant utveckling över hur en extremt analog tidning tvingas ut på en digital bana. Jag har ännu inte hunnit läsa igenom hela diskussionen, så jag hoppas få återkomma med en kommentar om saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *