Vi välkomnar ditt känslosvall

I veckan lanserade utvecklingsbolaget Mindpark en fantastisk liten tjänst som de kallar Emo Vote. En enkel plugin designad för att fungera på WordPress-bloggar. Jag blev så peppad av idén att jag tänker kopiera den. Rakt av.

Tanken är att låta läsarna enkelt tycka till om artikeln. En enklare form av kommentarer. Vad får du för känslor när du läser artikeln? När du läser om Åke Bonnier lämnar Jesusmanifestationen? Att ”Sex inte är enbart njutning”? Att Helle Klein slutar sin prästtjänst? För att ta några exempel från månadens mest lästa nyheter.

Blir du Glad, Nyfiken, Arg, Ledsen, Likgiltig eller välsignad?

Du klickar helt enkelt i den känsla som du får.

Så här tänker vi att det skulle se ut på Dagen.se under en artikel.

 

Utifrån hur du klickar kan vi sedan lista Dagens mest glada nyhet, den nyhet som upprört er mest, den som gett mest välsignelse osv…

Vad tror ni om det här upplägget? Och vad tror ni om känslorna? Är det tillräckliga? Kan man verkligen ha dem på alla artiklar (vi lutar åt att man inte kan ha det)? Är det dumt att ha med kyrkliga ord som ”Välsignad”? Vilka farhågor har ni?

Uppdaterad: En av dem måste ju också bort. Vi kan inte ha två rader. Så vilken ska bort? Eller bytas ut? Tyck gärna till om utseendet på knapparna också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *