Kungahuset är i sanning För Sverige – i tiden

(Uppdaterad2) Jag är helt stum av förvåning! Sveriges kanske dammigaste institution – Kungahuset – publicerar nyheten om Victorias förlovning via sociala medier!

Kungen tycks ha geniala rådgivare som insett att det är de själva som kan föra taktpinnen. De kan, trygga i sitt eget hem, sätta upp kamera och i god tid presentera en familjenyhet på otroligt avspänt, kontrollerat och vackert sätt.

Det här är – det är tydligt – ett av de bästa sätten att presentera just en sådan här nyhet. Som inte kräver hårda frågor. Som inte kräver granskning. Som handlar om glädje och kärlek som ska förmedlas.

Och som det märks. Victoria spritter av lycka. Vänder sig om för att möta Daniels ögon. Kungen kan inte hålla mungiporna i styr och Daniel verkar så där spänd som en person bara kan vara om man vet att det som nu händer för alltid kommer förändra en Ockelbosons liv.

I salute you, kungen! Du är i sanning För Sverige – i tiden.

(För övrigt står det klart hur Hey Baberiba korrumperat en hel generations bild av kungahuset. Är det någon som kan låta bli att se hur fantastiskt träffsäkra de var i avbildandet av kungafamiljens privatliv?)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *