Nu mikrobloggar vi från Evangelistveckan

Har ni sett? Jag är mycket nöjd med min kreation i dag.

Inte bara den fina vinjettbilden (ser ni hur lik den :

…utan också sättet vi testar att bevaka Evangelistveckan.

Evangelistveckan är inte, i mina ögon, någon särskilt stor händelse. Men vi gör ett gäng sådana här konferensbevakningar varje år och det är intressant att testa nya sätt att utveckla bevakningen.

Jaktlund är en tacksam försökskanin. När Dagenläsaren Fredrik undrade om vi även mikrobloggade från Evangelistveckan triggades vi. Vi skapade snabbt konton på mikrobloggtjänsterna Bloggy och Twitter, fick använda en ny widget av Bloggys skapare Jonas Lejon och placerade den direkt under första bloggposten.

Sedan var det bara för Jaktlund att börja skicka sms och vips fick vi en mycket mer aktuell och uppdaterad bevakning av vad som händer på Evangelistveckan – just nu! Dessutom ger det oss mer sidvisningar.

 

Att vi använde just Bloggy beror allra mest på två saker:

1, Bloggy är den enda öppna tjänst som erbjuder sms-uppdatering. (Det var en förutsättning för att mikrobloggandet inte skulle bli en för tung belastning)

2, Vem som helst kan kommentera mikroblogguppdateringarna.

Att tjänsten sedan är svensk och har en utvecklare som hjälper med support vid implementering av widget skadade naturligtvis inte.

Och du, informationschef på valfritt samfund, pastor i valfri kyrka, eller ledare i valfri organisation: Kopiera oss!

Sätt upp en likadan grej på din sajt! Tidsmässigt kommer det inte at kosta din sajttekniker mer än ett par timmar, och för dig som ska mikroblogga är sms den enda teknik du behöver bemästra.

I gengäld skapar du en närvaro, transparens och trovärdighet gentemot dina medlemmar/kunder/medarbetare som kommer belöna sig många gånger om.

Men det är för er det. För oss handlar det allra mest om att leverera nyheter så snabbt och lämpligt vi kan för våra läsare. Sen får vi det andra på köpet. Också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *