Kristna gör hemliga bönemanifestationer

Jag har tidigare skrivit en del om flashmobbar, där en grupp människor går samman för att göra något oväntat på en offentlig plats.

I Liverpool, England, har en grupp kristna gått ihop för att göra en böne-flashmob inför påsken.

Men den här gången handlar det inte om storstilade frysningar på stockholms central, utan om en mer subtil manifestation.

En kristen grupp ”Gerilla-bön” skapades på Facebook och tanken var att översätta flasmob-tanken i bön. I facebookgruppen spånade man fram idén att sprida ut sig i ett shoppingcenter och på given signal – ett uppfällt svart paraply – ta av sig skorna (”vi är på helig mark”) och sedan samlas i en park utanför. Där bildade man ett ”mänskligt kors”, och bad för sin stad.  

Eventet samlade runt hundra personer och givetvis filmades det hela:

Även om jag kunde tycka att just den här flashmobben var lite fantasilös och till och med pretentiös, är jag full av beundran för att man startade, vågade och gjorde något!

Flera kommenterar hur de upplevde det efteråt:

What an amazing event. Walking barefooted was a small reminder of the pain Jesus must have felt when carrying the cross. It was a privilege to be part of such a great vision, thank you. I will be at the next one!….

Vem i Sverige tar stafettpinnen? Hör av dig om du gör något. Vi följer gärna med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *