Sveriges mest medieskygga chef blir Berling Medias vd

Vi har en nyhet i dag om att Berling Media, med företag som Kyrkans tidning, tidningen Sändaren, Verbum, Cordia mfl, får ny vd.

Kåre Gustafsson heter han. En man som tidigare varit tillförordnad vd för Berling och innan dess bland annat varit vd för Svenska dagbladet.

Vi skrev nyheten, som  ju var en bra grej om ett chefsbyte i en stor kristen koncern. Men vi saknade bild. På Scanpix fanns tre bilder. Alla så suddiga (och gamla) att de var oanvändbara.

Vi googlade lite. Inte en bild – någonstans. Inte gammal, inte ny, inte suddig. Inte heller på Flickr.

Så bildredaktören kontaktar istället Berling media själva. Om en pressbild på sin nye vd. Han är trots allt, sedan tidigare, redan vd på Berling press som innesluter flera företag och tidningar. Man blir något nervös på andra sidan luren. Svara att det kan bli svårt.

Lite senare kommer det definitiva svaret:

Hej  
Vi har ingen pressbild på Kåre. Jag har kollat med redaktionen på Kyrkans Tidning och Sändaren och inte heller där finns det någon bild.

Ett företag som omsätter 350 miljoner, har 187 anställda, varav flera tidningar, har aldrig lyckats ta en bild på Kåre Gustafsson. Inte nu, inte förr. Han har i alla år uppenbarligen lyckats gömma sig undan kameror – även på Svd! Trots att han försörjt sig på att leda företag vars idé är attt dokumentera, fotografera och rapportera.

Jag vill påstå att denne Kåre är ett fenomen. Ett unikum. Eller åtminstone väldigt, väldigt skygg.

Vår nyhet blir helt enkelt bildlös. Vi vet inte hur han ser ut. Men självklart ska ni, bloggläsare, få en exklusiv glutt på den bästa av de suddiga bilder vi lyckats komma över. Det är en läsarservice vi gärna ger er:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *