Bloggosfärens sörja kontra DN:s elitism

DN:s ledarsida har visat en märklig elitism och förmåga att distansera sig det senaste året. Jag skrev om ledarskribenten Lisa Bjurwalds sätt att distansera sina läsare, och för inte så länge gjorde opinionsredaktören Peter Wolodarski en gigantisk tankevurpa när han menar att Google parasiterar på hans tidning.

Och nu senast Malin Siwe. I något måste vara ett personligt vendetta, som råkat hamna på Sveriges största ledarsida, går hon till smaklös attack.

Hon gillar inte vänsterpartiets senaste EU-kampanj. Det är så klart helt ok. Det är så klart koscher att hacka på den, och på Vänsterns politik.

Men så avslutar hon sin signerade ledare med något helt annat. Att påpeka EU-kandidaten Hanna Löfqvists (bild till höger) utseende .

”Men Hanna Löfqvist har i alla fall inte slips. Fast hon kanske borde skaffa en. Eller köpa en blus i större storlek, för den hon har på bildbylinen glipar över bysten på ett sätt som renderat anmälningar till reklamombudsmannen ifall hon förekommit i en bilannons. Men nu är det ju bara reklam för ett parti som kallar sig feministiskt.”

Jag sitter med hand över mun och känner att ”häpen” skulle vara årets underskattning. Det är inte skrivet på en privat, anonym hatblogg. Utan på en av Sveriges mest inflytelserika ledarsidor.

Samma ledarsida som hävdat att den svenska bloggosfären är en bloggsörja. Jag börjar känna motsatsen. Att det är i bloggosfären jag känner nyanserna, de vanliga personerna. Istället för DN:s elitism.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *