Felsidor är grejen – nu vill vi bli mer udda!

Ok, ok. UtvecklarLinus slipper utskällning och jag får stå med dumstrut i hörn.

Ni gillade vår…annorlunda felsida.

Men ni gav också en massa bra feedback på hur man gör den bra. Till och med riktigt bra.

Som att det är korkat att inte lägga felsidan som en artikel i vår vanliga dagenram. Det borde vi såklart göra.

Kommer man inlänkad från en sida utanför dagen och länken är bruten ska inte det enda intrycket vara vår lilla 404-teckning. Man ska givetvis få se hur sajten ser ut.

Vidare borde vi så klart också passa på att visa ”det här är vad andra dagenläsare tyckt varit väldigt intressant i dag”, samt en sökruta där vi föreslår hur de kan söka sig till det resultat de var ute efter.

AnnonsDaniel såg till och med potential att sälja annonsutrymme på sidan. Men nej, vi ska inte tjäna pengar på våra misstag. Vi vill inte ens ge bilden av att vi kan tjäna pengar på våra (eller andras) misstag. Vi vill ju aldrig ens att någon ska se vår fel-sida.

Flera av er skickade också förslag på andra sajters felmeddelande sidor. Tidningen Norran.se har till exempel en både smart och rolig felsida där de lagt in ett bambuserklipp på hur de ”jobbar på felet”:

Gabriel Fjellander tipsade i kommentarsfältet om en blogg som listade flera roliga 404-sidor.

Där kunde man till exempel se att Newyorker inte bara lagt sin 404 i redaktionell miljö utan även de gjort en rolig teckning för att illustrera sin felsida:

Ett bibliotek i Chelmsford har gjort en fantastiskt rolig illustration över 404 – att något saknas:

Andra favoriter är Thetruth.com (”Sanningen bakom 404 – ganska säker på att den åts upp av hunden”):

Eller fryewiles.com:

Eller den allra roligaste, från Wulffmorgenthaler.com:

 

Ni och exemplena ovan har övertygat om att humor både är ett bra och smart att använda på felsidor. Och frågan är om vi kan utveckla det ännu mer, som i exemplen ovan.

Kan vi göra en ännu tydligare, roligare och bättre felmeddelandesida? Något som blir roligt i vår nisch, kyrka och samhälle?

Vi får tänka vidare på det. Har du en idé? Eller vill ge ett förslag/teckning/bild som du tycker vi borde använda som 404-sida? Kommentera nedan, maila till webb @ dagen.se eller kommentera nedan. Använder vi oss av den får du givetvis belöning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *