Konferens och mer Dawit

Jag är på konferens i dag. Norrmän, danskar och finnar pratar om webb och mobil. Det är powerpoint på powerpoint, nördprat och engelska.

Själv sitter jag och hummar, nickar och skakar på huvudet ibland. Och är lite nervös över att jag själv ska stå där uppe och föredra för en massa nordiska mediefolk imorgon. På engelska. Ibland fattar jag inte varför jag tackar ja till saker.

 

Så det blir inte så mycket rapport från mig i dag. Men under tiden så kan ni väl kolla på den här intervjun nedan. Det är med Eritreas president. Ni vet han som har makt att släppa Dawit Isaak. Jag har inte hunnit se den än, men vi skrev om saken igår.

Det är så klart en massa retorik. Ett slags maktspel. Men utifrån mitt närmast desperata upprop om vad vi kan göra för vår svenske medmänniska som torteras i Eritreanskt fängelse är det intressant.

Kan du inte försöka titta på det när du har tid? Så gör jag det också. Sen kan vi diskutera saken vidare och spinna vidare på vad vi kan göra för att Dawit ska få komma hem till sin familj igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *