Säljer affärerna slut på kondomer under Nyhem?

Det var några två saker jag kände till om Nyhem innan jag kom hit. Det är mycket ryggdunkar och veckan är rörelsens parningsvecka. Det första har jag precis fått uppleva. En man kom fram och förklarade att han hört att jag ville bli ryggdunkad. Och så kom den. Tre stadiga slag i ryggen. Och det sistnämnda, det om parningsveckan, känns inte särskilt konstigt. Att människor, precis som på alla andra festivaler och samlingsplatser där tusentals kommer tillsammans, träffas och blir par.

Men det om parningsveckangrejen har också alltid följts av ett ”Du vet, kondomförsäljningen i området ökar dramatiskt under veckan”.

Jag har hört det massor av gånger. Av både pingstvänner och andra. En del har insisterat på att det verkligen är sant, andra har lagt till ett ”hö hö”, *blink blink* och en armbåde i sidan.

Det ligger så klart något kittlande i att en stor del av de pryda pingisarna skulle bli så till sig av att träffa nya människor från samma flock att de inte kan hålla sig från sex. Och eftersom det inte säljs kondomer på området får de kopulerande ungdomarna(?) smyga i väg till närmaste bensinmack.

Som den sanningssökande reporter jag är vägrar jag så klart att förlita mig på dessa rykten. Så i mytdödandets tjänst gick jag till djupet med saken.

Jag kartlade först bensinmackar i närheten. Tydligen finns det bara en på gångavstånd. Shell VIP. Så jag begav mig dit.

Väl där så möter jag två kassörskor. Det är inga sommarvikarier. Den ena kvinnan förklarar att macken har funnits 25 år. Hon vet alltså. Om det är sant. Att kondomförsäljningen ökar.

Vet ni om att det är Nyhemsveckan nu?
– Ja visst.

Märker ni av det mycket här? Fler besöker er?
– Ja, absolut, det märker vi.

Ok, harkel, jag har en annan fråga. Det finns ett envist rykte som sprids om att just försäljningen av kondomer ökar särskilt under veckan. Är det något vi märker av.
Kvinnan tittar på mig som om jag är dum i huvudet.
– Nej, det är inget vi har märkt av.
Hon vänder sig om och visar mig kondomförrådet, tre olika boxar, tre olika märken och alla boxar nästan fulla.
Jaha, men inte bara i år. Jag menar också tidigare år. Märker ni att det ökar mer under de här Nyhemsdagarna?
Kassabiträdet tittar på sin kollega.
– Nej, det är inget som vi märkt.

Nähe.

Hon vinkar åt truckerkillarna i kön bakom att det är deras tur nu.

Så det var det. Myt dödad. Kondomförsäljningen höjs inte märkbart under Nyhemsveckan.

Däremot hade de sålt slut på paraplyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *