Dagens bloggtips

Genom åren har det för oss blivit ganska tydligt att bloggen är det bästa sättet att bevaka ett event. Vi har utvecklat det alltmer och förra veckan hade vi inte mindre än fyra bloggar som bevakade olika delar av kristenvärlden samtidigt – utöver våra fasta bloggar.

Almedalsbloggen, Gullbrannabloggen, Hönöbloggen och så vår sommarbloggare – Bo Forsberg.

Jag gillar särskilt sommarbloggarna. Jag gillar överhuvudtaget det koncept som Sommarpratarna i P1 har skapat. Att få möta profiler vi annars kanske inte kommit nära och få utmanas, utvecklas eller bara skratta.

Precis det är tanken med våra sommarbloggare. Fast med en kristentwist. Och jag är särskilt nyfiken på denna veckans bloggare, Mattias Agnesund.

Mattias Agnesund har sjukdomen Duchennes muskeldystrofi. Han skrev en bok om Einar Ekberg med knog och tumme. Och jag antar att det är på samma sätt han nu skriver sin avhandling om Sven Lidman samt Dagens sommarblogg v28. 

Jag närmast förutsätter att hans sommarblogg kommer att bli veckans bästa läsning.

Jag har följt hans bloggposter tidigare. Och kanske allra mest hans bloggkommentarer. Alltid lika insatta, nyanserade och reflekterande. Lysande. Sommarbloggen kommer handla om det trogna supportande av IFK Göteborg. Om hur det intresset kanske grundar sig i att han själv ”aldrig kunnat spela eller på annat sätt använda kroppen obehindrat”. Om församling. ”Om de värderingar, attityder och sätt att vara som premieras och på så sätt blir normen”.

Well, jag vet vilket rss-flöde jag kommer följa med hög puls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *