Semester och Google

I dag är jag tillbaka från (en för kort) semester. Massor av mail ska gås igenom, en del möten ska hållas och tusentals grejer på todo-listan.

Och så den här bloggen. Den ska skötas nu efter semestern också. Med mer än bara där trista youtubetips.

Jaja. Några grejer jag iaktagit och funderat på:

Ted Valentin har fått tillbaka sina kartsajter i Google efter att vi senaste bloggade. Det lönar sig att höja rösten – Google vill lyssna.

Och mer Google: Minns ni det där om att Stampen, ägare av en massa stora tidningar i Sverige, ville spärra sig ute från Googles tjänst Google news? Enligt Medievärlden handlade det om att skydda upphovsrätten. Att Google inte ska få kapitalisera på hela de skrivna artiklarna. Men inte någonstans på Google news kan jag hitta en plats att läsa hela artikeln. Dessutom skyltas det alltid tydligt vem som är avsändaren till materialet. Nästan tydligare än i vanliga Googleresultat (som dessa tidningar alltså fortfarande vill vara en del av).

Jag tycker fortfarande hela den där historien är så märklig. Att en så framgångsrik koncern skulle göra ett beslut så krångligt att det inte ens går att motivera skälet på ett begripligt sätt.

Säkert finns det läsare som kan hjälpa mig förstå? Vad är det Stampen, med deras beslut att stänga ute google news, försöker rädda sig från (utöver en massa gratistrafik)?

Och just det. En annan rolig grej: Spotify har släppts för mobiltelefon. I alla fall om man har en Iphone. Vad händer nu med mp3-spelaren? Och mp3-försäljningen?

Hörs. Nu ska jag gå och sörja semesterslutet. Visst är det alltid ett såntdär semesterkoma de första dagarna? Vi säger det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.