Nu är nördarna framme!

Vilken resa! 8 timmar i buss med datornördar som satt med huvudena böjda i…mikrobloggande.

Men så äntligen kom vi fram och fick sträcka på våra gängliga ben. Killarna till vänster på bild är för övrigt de som jobbar med Twingly, ni vet det som gör att bloggarna syns under våra artiklar. Imorgon ska de släppa en nyhet som är i klass med Google wave, har de sagt, något kryptiskt. (och jag inser att de flesta av er inte vet och inte bryr er om vad google wave är…)

Sedan kom båten. Och nördar tvingas plötsligt prata med varandra. Med munnen. Stapplande och försiktigt formas dialoger. Det blir nervöst, men går.

Sedan börjar det regna och vi blir nu mycket molokna. Tänker att hela helgen kommer förstöras. Men så åker båten, och vi glömmer tid och rum för en stund. Bli glada, tar bilder och tweetpicar dem.

Så kommer vi fram till Tjärö, ön för helgens nördande, och se, vem står där om inte Gottfrid Svartholm-Wargs skägg! Och spelar dragspel! Dra på trissor. De har verkligen kostat på!

Men sedan blir vi molokna igen. Vi tittar upp från våra twittertelefoner och upptäcker att det regnar. Jag och PM som har tält. Vi försöker oss på en rackare i vandrarhemmets reception, och se – de hade en avbokning och ett rum kvar! Med utsikt!

Och gissa hur glada vi blev då? Så glada att jag (bildens förgrund) bloggade om det och PM (bildens bakgrund) twittrade om det.

Jorå, visst är det nördläger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *