Att göra enklare webbtv

Det var en rolig dag i går. Vi testade två olika sätt att göra fantastiskt enkel webb-tv.

Första ville vi skapa någon slags närvarokänsla kring kyrkovalet. Inte bara berätta nyheter, utan få lite personer bakom alla röster. Jag tog därför med mig vår Flip Mino-kamera till min egen röstlokal. En lika enkel som genial videokamera. En knapp. God bild och förvånansvärt bra ljud.

Jag kollade med rösträknarena hur tillströmningen av röstande varit. Kollade med folk i området om de kommer att rösta. Och gjorde min egen påa.


(gissa hur töntigt det här såg ut när jag mobilfotade mig själv fotandes)

Sedan sprang jag hem, tryckte in flipen i datorn, redigerade lite snabbt och klickade sedan ”publicera på youtube”.

Resultatet blev den här artikeln, och det här klippet:

Strax därefter skulle Alex Schulman premiärpredika i kyrkan. Jag hade tänkt att gå ändå och passade på att ta med mig flipen och ett Gorilla-pod-stativ. En enkel klämanordning på bänken framför och så hade vi plötsligt en lika enkel som god kameraposition. 

Hem därefter, in med flipen i datorn, lägg ut hela predikan på Vimeo och klart:

Inte bäst ljud, inte bäst bild. Men med så ofantligt liten arbetsinsats värt så väldigt mycket.

Aftonbladet webbtv var också där. Med en gigantisk kamera, kameraman och reporter. De har fortfarande inte fått upp varken predikan eller intervju om saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *