Borde jag ställa upp som kändis-svarare?

För några veckor sedan fick jag en av de märkligaste förfrågningarna hittills. Det var från telefonnummertjänsten 118800. Kommer ni ihåg dem?

För ett drygt halvår sedan fick vi ett tips på att tjänsten som (likt de flesta andra sms-tjänster) påstår sig ha svar på allt beskrev Jesus som ”han som i den påhittade religionen kristendomen ska vara frälsaren. Sagan säger att han levde för 2000 år sedan och gick på vatten och hade sig.”

Jag gjorde en rutinringning till företaget och antog en ursäkta eller svepande förklaring. Tvärtom. Företagets vd, Markus Öhman, svarade och gav en av de märkligaste och mest komiska intervjuer jag gjort.

Artikeln blev hett stoff i hela Sverige efter det. Den gick varm på bloggar, forum och det skulle göras kortfilmer om saken. Gratis, om än inte så smickrande, reklam för 118800. Och jag bloggade att jag inte förstod om vd:n var valhänt eller ett pr-geni.

Nu har samme vd hört av sig igen. Och skriver följande mail:

Plötsligt står det glasklart att denne Markus Öhman knappast är valhänt. Han är smart och vet hur man spelar det här spelet.

Men jag vet inte vad jag ska svara?

Jag har frågat om jag får välja var pengarna de tjänar in ska gå till. Det får jag. De har till och med föreslagit att det ska vara gratis att svara.

Jag har googlat och sett att Blondinbella och Kissie har varit deras ”kändisar” tidigare. Fint sällskap… Grejen är att man som läsare får chans att ställa en massa frågor till personen. Till mig. Som jag ska svara på. Och..jag vet inte…

Borde jag ställa upp? Kanske är det bara en kul grej? Som jag inte borde funderas å mycket på? Särskilt om man kan samla in pengar till något bra?

Aaah. Hjälp mig här. What to do?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *