Jag kunde vara naken i radio!

Jo, jag var ju på radio i dag. Kom till stora ingången och förundrades än en gång över entren. Märkligt det där. Vårt lands radioflaggskepp ser ut som om det byggdes av Sovjet. Men så kom jag in och fick förklarat för mig att det är helt i sin ordning. Det är medvetet byggt så. För om det blir krig är det härifrån informationen till svenska folket ska gå. Om var vi hittar våra mjölk och bröd-biljetter, vilka tider vi får utegångsförbud och sånt.

Så blev jag insläppt, upp för långa trappor och väggar gjorda som en bergvägg utan berg. Märklig sak.

Så visades jag in i en studio. Programledaren satt i Malmö och vi skulle prata via länk tillsammans med två andra författare av boken, Elin och Ellen. Och så lämnas jag ensam. Helt ensam. En studio för mig själv.

Det var givetvis väldigt kittlande att vara själv i en egen studio. Jag skulle ju kunna ta mig av alla kläder och  sitta här naken utan att någon visste. Naken i radio, haha! Men jag höll mig ifrån det och begränsade mig till andra otrevligheter. Lyxgrejer som man aldrig skulle göra om någon annan såg. Som att kolla så att näsan är ren.

Äntligen få bort det där popcornet som kilat in sig mellan tänderna.

Och slänga upp fötterna på ett så där tufft och avslappnat sätt.

Så där satt jag och njöt. Och såg plötsligt en skylt på väggen.

Blicken flackade runt i rummet. Och se där, en svart mojäng. En kamera!

Då var det inte så roligt längre.

Men hey, radioprogrammet blev säkert bra. Jag pratade om sociala medier som om jag vore dess rebellledare. Villig att störta det etablerade arbetssättet i eftermiddag om det gick. Ord och floskler sprang i väg åt alla håll och det blir antingen väldigt flummigt eller väldigt spännande att lyssna på.

Glöm nu inte att lyssna! Om inte på mig så för att höra programledarÅkes fantastiska röst. Inte helt olik Robert Gustafssons karaktär Fråga Bertil. Klockan 15.35 sänds programmet med repris på söndag kl 12. Programmet heter Publicerat och sänds i Sveriges Radio P1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *