Nu släpper vi en sajt om kyrkovalet!

Det här skrikrosa kuvertet möttemig i brevinkastet häromdagen. Och precis som många av er visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med det. Vem jag skulle rösta på och så.

Jag som i vanliga fall känner någon slags blödig vurm över allt som har med demokrati och öppna val att göra har svårt att hitta engagemang. Min mormor ringde strax efter att jag sett kuvertet. Vi pratade om ditten och datten och så beklagade hon sig över kyrkovalet. Hon förstod ingenting. Vem hon skulle rösta på. Vad det betydde.

Sannolikt är det fler än vi två som känner likadant.

Om knappt två veckor är det dags. Den 20 september avgörs vilka som ska styra Svenska kyrkans utveckling. Sverigedemokraterna försöker ta sig in. Människor som aldrig engagerat sig politiskt ger sig in i valet för att driva igenom förändring. Livets ords VD satsar på att knipa en plats.

Dagen vill försöka hjälpa dig förstå bättre. Och ärligt talat – hjälpa mig förstå bättre. Tillsammans kommer vår redaktion ge ett ärligt försök att dig den bästa bevakning, den bästa överblicken och svara på dina frågor om valet.

Redaktionen laddar nu för att förklara var alla de där 36 000 människorna som ska väljas hamnar. Se en glutt på morgondagens Dagen här till höger.

Och i dag släpper vi en specialsajt för all vår bevakning av Kyrkovalet.

http://dagen.se/special/kyrkoval09 

Här kommer vi att ge dig överblick av allt vi skriver om valet och framöver kommer vi att låta dig interagera mer. Låta sakkunniga svara på dina frågor. Vad som händer, vad saker betyder.

Har du tips på vad vi borde bevaka? Hur vi ska utveckla vår kyrkovalsida? Tipsa gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *