Sommarens mest lästa konferensbloggar

Under sommaren valde vi att satsa mycket på konferensbloggarna. I papperstidningen drog vi ner antalet artiklar och plockade istället in den bloggbevakning som skedde från konferenserna. I den snabba utvärdering som gjorts tycks det ha blivit populärt. Bloggarna ger lätt ett annorlunda och närmare perspektiv än den vanliga reporterrapporteringen.

Men vi har också täckt fler konferenser än tidigare. Och det är intressant att titta på statistiken över de konferensbloggar som har läst mest. Det lär oss mycket till kommande år.

Sommarkonferenserna/festivalerna som blivit mest lästa:

1. Europakonferensen

Carl-Henric Jaktlund gjorde ett makalöst jobb under Livets ords sommarkonferens, fick massor av skit för ensidighet från båda sidor (”du skriver för positivt”, ”du skriver för neagtivt”), och den schizofrena kritiken måste väl vara det bästa betyget?

2. Nyhemsbloggen

Här är det intressant att se att det blev en stor del av trafiken kom efter själva konferensen. När folk kom och satte sig framför datorn. Inte konstigt – Nyhem ligger mitt i skogen.

3. Oasmötet

Första året vi närbevakar konferensen med blogg. Dessutom en grupp som jag kanske fördomsfullt trott inte läste Dagen. Tji fick vi. Succésiffror och en stor del av anledning till trafiken ska tillräknas vår succébloggare Maria Hellgren!

4. Hönökonferensen

En glad överraskning! Equmenias ordförande Johan Nilsson skapade ett fint surr kring sin blogg och kanske sattes vi Dagen.se på kartan för många Hönödeltagare?

5. Frizon

Överträffade förra året med råge! Helt rätt ton, väluppdaterat och sidan-av-perspektiv.

6. Torpkonferensen

EFK:s stora konferens lockar, för andra året i rad, ovanligt få besök på nätet. Det är märkligt. Och jag förstår inte vad som är grejen.

Och så: Almedalen och Gullbranna på sista plats. Almedalen var vårt enda ickekristna event som vi bevakade. I konkurrens av övriga hade det varit konstigt om den hade placerat sig högre. Gullbranna är en smal festival, men även den en viktig positionering för kommande år.

Mycket kan läras av statistiken. De lärdomarna drar vi och lovar att försöka överträffa oss nästa sommar.

Imorgon går jag igenom våra sommarbloggare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *