Välkommen till hösten – det här missade du i somras

En titt på statistiken avslöjar att de allra flesta nu har slut på semesterveckor och är åter tillbaka på sina jobb. För även om vi har slagit många trafikrekord jämfört med förra sommaren är det så – vi surfar mest när vi inte har semester.

Har du varit borta från datorn har du missat en massa bra grejer på Dagen.se. Våra konferensbevakningar, våra sommarbloggare och våra artiklar. Och inte minst den här bloggens poster! Det har hänt massor av kul under sommaren.

Jag tänkte vi kunde gå igenom lite listor på det här? Att det kunde vara lämpligt att posta en recap för er. Särskilt nu när jag själv är på semester. Så får ni ta igen lite, för allt ni missade.

Låt oss börja med de artiklar som har fått mest läsningar under sommaren:

1. Marcus Birros kärleksförklaring till Frizon.

Birro gjorde ett inspel under den kristna festivalen Frizon, svor och hade sig från scenen, och blev helt tagen av mottagandet. Kärleken, öppenheten. Så tagen att han hörde av sig och ville skriva en krönika om det. En slags kärleksförklaring. Den blev sommarens mest lästa artikel.

2. Stefan Swärd: Jag är omskuren – det värsta jag upplevt

Precis när debattstormen kring omskärelse nådde sin höjdpunkt i sommar droppar EFK:s samfundsordförande den mest oväntade avslöjandet i sommar: ”Jag är omskuren”. Det var både komiskt, personligt och ett debattinlägg på samma gång. Och det blev det näst mest klickade under sommaren.

3. Sturmark och Sandlund i tv-debatt

Humanisternas ordförande och Dagens chefredaktör – det är klart att det klickas. Även om det bara är en artikel på 500 tecken.

4. Alexander Bard uppmanar fler kristna att lämna folkpartiet

Bard vägrade tidiga i våras att kommentera sina kristna partikollegor. När så folkpartisten och den kristne profilen valde att gå till KD tog Bard tillfället i akt att basha sina kristna kollegor offentligt. En given klickmaskin.

5. Ulf Ekman bad om ursäkt

Livets ord-pastorn och ursäkt – det är klart att vi klickar.

 

Fint så. Imorgon går vi igenom sommarens godbitar från den här bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *