Jag är på konferens

Det är konferenstätt den här tiden på året. I torsdags var det Fokus som höll en intressant konferens och i dag är det Disruptive media som håller en internationell konferens med det übersocialmedienördiga och intressanta namnet ”The really real time conference”.

Jag är här hela dagen för att lyssna på människor som är smartare än jag och lära mig något nytt.

Det är rätt fascinerande att se hur allt väldigt uppkopplat här. Allting sänds live, i publiken sitter alla med laptops och telefoner, deltar i chatten, twittrar och analyserar allt som sägs. Alla tweets, chattar visas i realtid på stora bildskärmar där man, under tiden ett föredrag hålls, kan se vad de samlade tycker.

Fascinerande.

Under 15 minuter ska jag själv säga något också.

Jag har vetat om det här i säkert tre månader. Längden på min session, alltså. Jag skickade in min presentation i måndags men först i morse när jag gick igenom programmet inser jag – 15 minuters prat. Inte 25, som jag i något som närmast kan liknas ett hjärnsläpp antagit. Jag förberedde mig i helgen, tittade då på tiden och hummade för mig själv ”14.15 till 14.35. Skönt, 25 minuter plus fem minuter frågor”. Vem räknar så? Är jag fem år med haklapp?

Så en stor del av förmiddagen gick åt att i panik stryka i min presentation, memorera hur jag kan säga saker mer koncist och snabbt och vad jag kunde hoppa över.

Resultatet blev en pepprad föreläsning med sjukt högt tempo. Men roligt. Det togs emot väldigt bra. Jag är glad.

Vad jag pratade om? Mig själv, kan man tro utifrån bilderna nedan där varje slide har en bild på mig, men det handlade om Facebook och hur Dagen använt Facebook för att skapa bättre relationer till våra läsare.

Jag lägger upp videostreamen från föredraget här när det finns tillgängligt (hittar det inte nu?), Uppdaterad: Här kan du se videoklippet. Infogar tillsvidare min presentation om saken. Här finns mycket av det manus och detaljer som jag inte hann säga i presentationen, men som ger lite styrning för er som tittar på det i efterhand.

Så. Nu ska jag lyssna på vad som sägs från scenen. Följ det ni också, i realtid, här.

(fungerar inte den inbäddade presentationen nedan så kan du också nå den här.)

 

(foto: Paula Marttilla, cc-licens)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *