Måndagsyoutube – Samuel Ljungblahd

Minns namnet. Minns konserten. Spela upp klippet. Om och om igen.

Jag har ingen aning om det var för att jag var där. Om det var för att jag stod längst fram och kunde se minspelet. Kunde känna spänningen, Samuels nervositet. Känslan av samtida storhet och litenhet när han plötsligt står i duett med en kvinna som vida överglänser allt det han tidigare sjungit med.

Det var utan tvekan konsertens största ögonblick. Kanske för att han stod där uppe som representant för alla oss därnere. Den svenska gospelsonen. Förkroppsliga en slags kollektiv dröm. Om att upptäckas, få vara bland absoluta toppklass av internationell gospel.

Jag vet inte. Men jag stod där med min fåniga lilla kamera och kände hur en tår rann ner för kinden.

Jag har laddat upp en ännu högre upplösning av klippet nu. Titta. Det är svensk soul- och gospelhistoria som skrivs. Ett landmärke.

Dagen.se: Samuel Ljungblahd – vanilla soul Kirk Franklin from dagen on Vimeo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *