Dagen.se ökar

I dag presenterar vi en ny prenumeration, ”Ekosmart”. Det är ett svar på en verklighet där allt mer digitaliseras och våra läsarvanor koncentreras framför en datorskärm.

Papperstidningen gick ner 3,3 procent 2007, enligt Tidningsstatistik AB. Inget unikt med det. Det gjorde nästan alla tidningar förra året.

Vad som dock är unikare är de webbsiffror TS tar upp. TS jämför veckostatistiken 2007 med 2008 på ett antal sajter i TS-tidningen. Där slås det fast att 40 procent fler unika besökare hittade Dagen.se under v7 2008 jämfört med samma vecka 2007. Och det är en statistik som håller sig jämn. Vidare verkar alla dessa nya besökare tycka att vi har intressanta nyheter. Under 2008 har vi haft 74 procent fler sidvisningar.

 

Vi vet och inser att webben är ett viktigt verktyg för att nå nya läsare och för att vara tillgängliga på ett modernt sätt för befintliga läsare. Därför säljer vi prenumerationer där HELA papperstidningen finns tillgänglig på nätet.

Det innebär att allt material som i dag kallas ”plus” kommer försvinna och bli synligt endast för prenumeranter från och med nu.

Det innebär också att det du, som ickeprenumrant, kommer se och kunna klicka på Dagen.se bara kommer vara gratis.

 

För båda kategorier läsare hoppas vi att detta ska innebära en förbättring, och i förlängningen tror vi att detta ska göra att vi nästa år kommer kunna öka både antal prenumeranter och besökare på Dagen.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *