Munkmania

 

Det finns ganska mycket att säga om ”munken”. Bäst om det skrev antagligen Hasse redan för en månad sedan. Han konstaterade då att munkens agerande antingen handlade om (1) en provocerande variant av konstinstallation (inför bok?), (2) att han helt enkelt är ovanligt ivrig, och inte riktigt tänkt igenom eller (3) att han är sjuk.

Själv lutar jag åt alternativ nr1. Särskilt med bakgrund av den artikel och webbtv-klipp som vi har publicerat i dag. Vår nyhetschef Andreas Nilsson, med självgående nyhetsnäsa, var vanlig besökare i Filadelfia när munken satte sig några meter framför honom. Han fångade hur en anonym ”frilansare” sprang efter honom med kamera, utan att vilja kommentera varför.

Det är klart att det handlar om nåt framtida bok eller tv-program.

”Munken” verkar dessutom engagera en hel del läsare. Nyheten låg ute under söndagen och måndagen och klickades varm, och när vi idag släppte den förfinade tidningsversionen med tillhörande film letar den sig upp på klicklistans topp för tredje dagen i rad.

Inte för att vi i dag hade mycket mer att tillföra i ämnet – men vi hade rörliga bilder.

Intressant. Och viktigt att lära av hur vi kan hantera bilder, videoklipp och text till intresseväckande och heltäckande webbjournalistik.

Dessutom – vi har en hel del ess i ärmen kring det här. I framtiden.

 

För övrigt – ja, töntbilden på mig själv här till vänster ska bytas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *