Lantz lustifierar sig över Dagen

Sveriges Radio gillar att läsa Dagen. Inget nytt där. Det är heller inte konstigt. Hade jag jobbat på någon annan tidning hade jag lusläst Dagen(.se) i jakt på nyheter. Vår nisch gör att vi har möjlighet att lyfta nyheter från ett annat perspektiv, eller ha plats för mer udda nyheter.

Som tex inofficiella fotbolls-SM för katoliker.
Den artikeln högläste Annika Lantz i hennes program i tisdags.

Tanken var att orera lite kring artikeln, mena att den var spretig och  lustifiera sig över rubriken. Och tanken var god. Precis som Annika. Men bisittaren för dagen, vem han nu var, måste somnat under genomgången för programmet. Inte bara för att det lät som han var nyvaken, utan också för den totala saknaden av timing. Herr bisittare försökte slå smashbollar på studs, glömde att lyssna och avbröt med överfundiga kommentarer. Hela tiden eskalerande – som att han försökte kompensera för att han misslyckades på sitt förra svar.

Säkert hade han bara en dålig dag. Men tråkigt eftersom Annika verkade ha mer rolig sågning att ge. Nu var hon istället upptagen med att springa i sidled för att rädda upp bisittarens snedstudsar.

Hursomhelst. Lyssna på Lantz artikelsågning här: (edit: nu fungerar länken Edit2: nudå? Nu borde länken fungera)
http://www.sr.se/webbradio/include/CreatePlaylist.asp?Type=broadcast&Id=1122881&broadcastDate=&IsBlock=1&AudioFormat=1&AvailableAudioFormats=1
Dagengrejen kommer 32 min 45s in i programmet

By the way: För artikelförfattare, tillika nyhetschefen, Andreas Nilsson, kommer detta med all säkerhet bli en fjäder i hatten. En anekdot redaktionen kommer få lida av så snart ämnet ”Annika Lantz” kommer upp.
”Lantz? Vet ni att hon dissade mig i direktsändning, haha!”, kommer han säga och kavat lägga armarna i kors.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.