Ulf Ekman svänger i bloggfrågan

En av Dagens mest klickade nyheterna den här veckan är att Ulf Ekman börjar blogga.

Det är intressant på många sätt. Att Ulf Ekman tar ett steg ut från enkelriktad-, till tvåvägskommunikation. Det ska han ha cred för.
Och att ett av bloggens fundament är just den dubbelriktade kommunikationen fick Ulf Ekman erfara snabbt. Efter starka protester från bloggosfären hävdes kommentarsförbudet, och nu är det öppet för vem som helst att kommentera på bloggen.
Även om kommentarerna nu genomgår moderering innan de publiceras (vilket egentligen är ganska vanligt) så är det modigt, och inte minst viktigt för en trosrörelse som, förmodar jag, kämpar mot fördomar om diktatur och åsiktscensur.

Men allra mest intressant tycker jag det är att hans bloggande också är en enorm svängning.
Antigayretorik påminner påpassligt om Ulf Ekmans ledare i Världen Idag förra året (finns ej på nätet) att bloggosfären är ett ”tjatter utan dess like”. Han skrev vidare att vi ”slår knut på oss själva för att vara längst framme i kommunikationssamhällets alla innovationer”.

Ett ganska märkligt uttalande från en man vars församling varit föredömligt bra i att dra nytta av”kommunikationssamhällets alla innovationer”.
Och ganska roligt, såhär i efterhand, när han nu startar sin blogg.

Nu väntar vi bara på att fler kyrkoledare vågar ta steget ut i bloggosfären.  

PS. På måndag släpper Dagen.se en ny Dagenbloggare.
Håll koll här vid tiotiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *