Gör din blogg till en röst i samhällsdebatten

En av Dagens allra ädlaste uppgifter är, enligt mig, att vara en kristen röst i samhällsdebatten, och uppmuntra sina läsare att vara detsamma. Det görs dels genom att ge ett brett perspektiv på våra nyheter – så du kan bilda dina egna uppfattningar och åsikter.
Dels görs det genom att under varje artikel erbjuda andra bloggares syn på saken.

Men för att påverka och vara en kristen röst räcker det inte att skriva bloggposter som hamnar på Dagen.se och läses av en mindre ankdamm. Då behöver man nå bredare.

Men det är lätt att nå bredare, och till exempel synas på bloggvärldens alternativa ”löpsedlar”!

Här kommer därför några måsten för dig som är bloggare och vill nå längre och fler med din blogg:

RSS-ping
En oerhört smidig tjänst. På Rssping kan du registrera din blogg, och så skickar sajten automatiskt ut en så kallad ”ping” till alla bloggvärldens stora sajter så fort du skrivit något nytt. Nyligen.se (som är navet för knuff.se och ett halvdussin andra portaler), Twingly, Tailsweep, Technorati, är några av de sajter som kan pingas härigenom. Registrera dig genast!

Bloggportalen
Även om bloggportalen Knuff.se är den allmänt sett mest respekterade webblöpsedeln, är Aftonbladets portal Bloggportalen icke att föringa. Spring in och registrera din blogg här. Lätt värt de minuter det tar.

Bloggtoppen.se
En portal som bygger på att du delar med dig av dina besökssiffror. Sajten listar sedan de största bloggarna inom olika ämneskategorier.
Lista dig här för att hittas av fler inom samma intresseområde.

Men vad du än gör, glöm inte att regga din blogg på Rssping! En strålande tjänst.

Och har du frågor kring vad jag pratar om får du gärna kommentera nedan. Vi hjälps åt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *