Kristna gillar homosex

Det är lustigt hur det har blivit. Att homosexualitet har blivit en top of the mind-fråga för kristna. En slags värdemätare för ett samhälles sekularisering. Eller Bibelns marginalisering. Eller kanske en indikator på att fler har fått möjlighet att ge sin tolkning av Bibeln.

Homosex har helt enkelt blivit en ärkesynd. Eller har kanske alltid varit. Inte främst för att kristna tycker det är värre än andra synder, utan för att det är något konkret som berör så mycket annat. I dag handlar det om rätten att få paxa ordet ”äktenskap” som något mellan man och kvinna. Eller hur kristna behandlar människor som är av annan ståndpunkt/uppfattning/läggning.

Därav hamnar ordet homosex lätt också i massor av Dagenartiklar.

Att det även blivit en profilfråga för kristna världen över är inte svårt att se.

På den högerkristna varianten av Wikipedia, passande nog kallat Conservapedia, skriver man saker som de ”egentligen är”. Eller rättare sagt; på ett sätt så att det passar den kristna uppfattningen bättre. Sajten har en topplista  över det mest lästa artiklarna (klicka på bilden ovan). Deras förklarande artikel om homosexualitet toppar.

På den kristna mediesajten christianpost.com har man en sida över olika nyhetsflöden (se bild till höger). Homosexualitet finns såklart som ett eget flöde. Så du inte behöver missa någon endaste nyhet som behandlar frågan homosex.

 

Men mest extrem är kanske ändå den sajt som de senaste dagarna blivit en snackis på bloggar över hela världen.

Den kristna organisationen American Family Association har en nyhetssajt som censurerar vanliga nyheter, så att de blir…mer passande för kristna. De tar bland annat den amerikanska motsvarigheten till TT-telegram och byter ut vissa opassande ord. Till exempel byts ”gay” ut mot ordet ”homosexual”.

Och just det ordet har vållat viss problematik på sistone. För ”gay” kan ju till exempel vara ett namn. Som Tyson Gay. Och just en nyhet med honom blev helt plötsligt väldigt lustig. Kolla:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *