Är slem bra för mig?

Såg ni Idol ikväll? Vad tyckte ni? Själv är jag övertygad: Jihde är ett trött och matt programledarkort som aldrig kan fungera i sådan här sammanhang, och juryn var mer gullig och vanlig än svår och distanserad. Osäker på om det sistnämnda är bra eller dåligt.

Men det var ju inte det vi skulle prata om nu. Nej, vi skulle prata om slem.

För jag har en fråga. Eller två, faktiskt. Om förkylning. Och tro nu inte att jag ställer det här för att jag är för lat för att ta reda på det själv. Jag har googlat en hel del i saken, ska ni veta. Helt utan att hitta något svar.

Så: Ni är ju ett gäng som läser den här på bloggen. Och några av borde sannolikt vara läkare och då kan ni väl sånt här?

Vi prövar. Här kommer mina frågor:

1. Är det bra att ta alvedon/ipren/ibumetin eller annat febernedsättande? Pajar man inte kroppens läkeprocess då?
Som jag fattat det så blir man febrig för att kroppen försöker koka ut de onda bakterierna. Att de liksom inte klarar så höga kroppstemperaturer. Då är det väl inte riktigt smart att ta febernedsättande medicin? Jag har därför slutat ta febernedsättande för att låta kroppen ha sin gång. Fel? Rätt?

2. Är slem bra?
Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa den här frågan utan att den ska vara jätteäcklig. Jag tyckte det var äckligt att bara googla på saken och få upp träffar som ”lila slem”. Yikes. Men jag måste få veta detta: Slem blir tydligen jättegrönt för att det innehåller en massa vita blodkroppar. Men vita blodkroppar är ju bra för kroppen!? De hjälper ju att läka och grejer, eller hur? Finns de då av en anledning där i mitt slem? Borde jag vårda slemmet bättre? Borde jag istället för att spotta slemmet idissla det?

Nu blev det visst lite äckligt där på slutet. Förlåt, förlåt. Men jag tror nog allt detta är av stort allmänintresse för er. Eller hur?

Nu väntar jag med stor iver på att eventuella läkarläsare där ute har ett svar på detta.

Please?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *