Nu tar vi hjälp av dig som läsare – på riktigt

Det är med en hel del förväntan som vi i dag släpper LäsarDagen. Jag antar att ni inte missat vårt släpp? Att ni sett både intervjun med mig och Sandlund samt själva LäsarDagens sida?

Helt kort är det en plats där vi bjuder in dig läsare att bli en reporter. En läsarreporter. Vi erbjuder dig helt enkelt att i tidningen få med de nyheter som våra egna reportrar inte hinner med att skriva.

Det kan handla om musikalen ni satt upp i er hemförsamling. Eller det stor-ekumeniska mötet ni hade i helgen. Eller att ni kanske har haft en miniväckelse i din husförsamling? Kanske har du några insiktsfulla ord som du vill få ner i ett kåseri? Eller ett riktigt bra nyhetsscoop som du vill få publicerat?

Då kan du publicera det på LäsarDagen!

Några kanske lyfter på ögonbrynen med invändningen att vi fiskar efter gratisarbete? Det gör vi inte. Vi ser istället det här som en möjlighet för läsare och Sverige att ta del av det som sker i det lilla sammanhanget, men som vi omöjligt själva kan bevaka.

Vi både tror och vet att det finns ett brett intresse att få veta vad som händer även i de sammanhang som våra egna reportrar inte hinner med att täcka av. Och inser då att våra läsare är den perfekta samarbetspartnern.

På pappret är det en win-win situation. Den vanliga medborgaren och det lilla sammanhanget som sällan kommer till tals, kan nu göra sig hörda. Och Dagen får en fantastisk möjlighet att rapportera om ett mångfascetterat Sverige från alla delar och skikt att använda sig av i både nät och papper

 

För mig personligen ser jag det som en ädel och vacker form av medborgarjournalistik som känns både modern och extremt fräsch. Trots att det inte finns ett spår av svår kodning bakom.

Till sist: Det är viktigt att poängtera att det LäsarDagen vi lanserar i dag är inte färdigt. Precis som inte någon annan del av Dagen.se är färdig. Vi lanserar en grundidé och en plattform som vi tror håller att byggas vidare på. Men den kräver våra läsares uppskattning och användning.

Därför: Fatta pennan! Uppmuntra din vän eller församling att göra detsamma, plocka fram kameran och börja ladda upp dina reportage och artiklar till LäsarDagen!

Vi kommer använda era bidrag både på förstasidan på Dagen.se och i papperstidningen.
Var så säkra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *