Jag debatterar blogg med samfundsordförande

Det har varit en lite småhektisk period den senaste tiden för mig, och jag hinner inte riktigt med bloggen i den mån jag önskar. Det där inlägget om Pilgrim som jag lovade till helgen har helt fått prioriteras bort, till exempel. Det får bli senare.

Imorgon blir även det en hektisk dag. Vid lunch ska jag debattera bloggar med Evangeliska frikyrkans ordförande Stefan Swärd. Även han har en blogg sedan några månader.

I dag fick vi ett pressmeddelande där jag också fick reda på temat för debatten: ”Vi frågar om bloggandet är uppbyggligt eller nedbrytande. Vad vill de med sitt skrivande och kan de stå för det efteråt?”

Det är lite som att fråga ”Telefon: uppbyggligt eller nedbrytande”. För bloggandet är ett sätt att kommunicera. Förvisso nytt, men som verktyg helt neutralt. Precis som telefon. Visst kan de båda användas för både mobbing och propaganda. Men det beror ju på vem som pratar i telefonen, eller sitter bakom tangentbordet.

Att reda ut sådana saker är viktigt för samtalet och att bryta ned en hel del missförstånd om vad bloggande är. Så jag har ändå förhoppningar om ett trevligt samtal.

Allra mest spännande är det att moderatorn i debatten är Mikael Kindbom. Minns ni honom? Det var han som i maj menade att styrelsen borde ”ta sitt ansvar” angående mig. Så här skrev han:

”Och så har vi denne 25-årige bloggare Emanuel Karlsten. Var har de hittat honom? Och varför tillåts han skriva som han gör. Ägarna har övergivit sin uppgift att kontrollera innehållet i tidningen när man släpper igenom bloggar som hans. Den ansvarige utgivaren har kapitulerat och styrelsen tycks sova.”

Detta eftersom jag uttryckt att Sverige skulle behöva en annan bild av kristna än den där vi går genom stan med plakat, och gav ett förslag på hur Jesusmanifestationen skulle kunna se ut.

Jag anar att det blir en del av samtalet, och att mycket annat kommer upp på agendan. Det blir en intressant dag, och jag ser varje steg mot att öppna upp för samtal om hur kristna kan, bör och använder bloggar som oerhört positivt.

Om allt går som det ska kan du följa debatten live här på Dagen.se, eller se det i efterhand. Jag återkommer om det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *