Premiär: Måndagsyoutube

Måndagar är ett gissel. Inte bara för att det är just måndag, utan för att jag alltid sitter i möten hela förmiddagarna. Det, tillsammans med ett antikreativt måndagskoma, gör att det alltmer sällan blir något måndagsbloggande. Det är ju trist. För det är på måndagar man skulle behöva något uppiggande.

Men nu har jag en lösning. Måndagsyoutube.

Jag har samlat på mig en del youtubeklipp som är roliga, knasiga eller tankeväckande. Dessa tänker jag att vi kan kika på under måndagar framöver. Det blir liksom en lagom start på veckan. Måndagsyoutube. Vad sägs om det?

Nu när det är premiär och allt så tänkte jag bjuda på två klipp. Och eftersom det blev lite reaktioner över att jag bloggat om det inte så frälsta programmet Idol, så tänkte jag att vi kunde ta lite genuin kristen musik såhär på premiärvisningen.

Vi börjar med ett klipp som väckts till liv igen bland kristna arbetsplatsers allihuset-mail runtom i landet. Det handlar om 70-tal, Jesus, textrader och poser som inte är från denna…sida årtusendet.

 

Det andra klippet är inte ett filmklipp, utan ett ljudklipp. Det är evangelisten Daniel Wiklund som med hjälp av piano definierar skilnaden mellan Svenska kyrkan, Livets ord och Frälsningsarmén.

 

Har du tips på bra och roliga klipp? Maila till emanuel.karlsten@dagen.se eller skriv i kommentarsfältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *