Så här tänker vi att Dagen.se ska se ut i framtiden

Arbetet med att sminka (och delvis bygga) om Dagen.se fortsätter.

Responsen från det senaste utkastet var god. Vi har tagit till oss det ni har poängterat. Och nu har vi arbetat vidare.

Så här (klicka på bilderna för att se större versioner):

Här är vad som är nytt:

Menyerna
Detta är själva anledningen till att vi möblerar om lite. Vi kan vara mer tydliga med vad som finns på sajten, och var det finns. Vi behöver en tydligare navigeringsstruktur, helt enkelt. Och inte bara mellan nyheterna.
Vi har därför gjort följande ändringar:
* Smalnat ner och tydliggjort vår nyhetskategorier
Vi har nu sex artikelkategorier – Nyheter, Opinion, Kultur, Vardag, Familj, Svenska journalen (finns inte med i mallen ovan) och sedan en kategori med våra krönikor
* Särskilt vårt övriga redaktionella material
Till höger på sajten har vi samlat allt det övriga vi har. Bloggar, webbtv, serier osv. Här hittar du också olika samarbeten vi har med andra sajter, så som Bibeln.se och Bibelnidag. Dessa finns under fliken ”tjänster”.

Färgkodning
Varje nyhetskategori kommer få en egen färg. Ni ser två alternativ (varav det bruna inte alls är ett bra färgval) ovan, och fler – riktiga – alternativ kommer framöver. Tanken är att fägerna ska gå igen på underflikar, och att det ska en igenkänning för var man är på sidan.

Större plats för nyheter
Mittspalten är drygt 100 pixlar bredare. Det vill säga en fjärdedel större. Det gör att vi det blir tydligare att dra på nyheter. När vi har något riktigt stort kommer toppnyheten dessutom gå över högerspalten och putta ned den nedanför vår toppnyhet.

Det gråa försvinner
De gråa intoningen i mittspalt är borta. Likaså den gråa tonen i höger- och vänsterspalterna. Där har vi istället ersatt med en en lättare grå ton som blandats upp med lite rött. Som avdelare i vänsterspalt använder vi Dagenrött.

 

Så. Vad tycker ni om det här?

I framtida versioner ska vi sluta rita i photoshop och bygga versioner där ni själva kan klicka.

Har ni åsikter, tips eller vill ta fram stora motorsågen så är det fritt fram – det är nu ni kan vara med och påverka vårt framtida utseende!

Skriv en kommentar eller maila mig. (mailadress finns i vänsterspalt)

 

(ps. Innan någon påpekar det igen – vi har nu också påbörjat arbetet med att göra Dagen.se mer lättladdad)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *