Sturmark sitter och fnissar i ett hörn

Jag råkade av en slump bläddra igenom en gammal DN i går och sprang på ärkeateisten Sturmark och samfundsordförande Swärds gemensamma debattartikel om att man inte kan utesluta någon från en tjänst på grund av dess tro.

Bra gjort där, tycker jag.

Men så kommer jag till sista stycket. Och läser följande:

”Ingen ska behöva ifrågasättas som representant för vetenskapen enbart därför att man är medlem i en VASS kyrka”

Det var väl märkligt? Man får väl anta att det skulle stå ”viss”. Men i och a ligger ju inte i närheten av varandra på tangentbordet. 

Men det är inte utan att flera frågor dyker upp. Jag går in och läser på Stefan Swärds blogg. Han förklarar där att många formuleringar i debattartikeln var en kompromiss för att få fram det mest väsentliga.

Det är ju solklart hur samtalet har gått här:

Sturmark: Kom igen Stefan. Jag går med på att skriva att det inte är ok att koppla ihop kristna med gayhatare om du går med på att jag får skriva ”vassa kyrkor”? Ok?

Swärd: Mjaaaa, muttrar Stefan med nasal ton.

Sturmark: Jo, men kom igen nu. De kommer ändå tro att det är en felskrivning och fixa det på webben. Det blir liksom en lite blinkande passus mot de kyrkor som är lite för vassa för att gå in under det här. Men så här då: Jag slänger in vetenskapsförakt också. Att man inte kan koppla ihop kristna med det heller. Sådär fördomsfullt automatisk, alltså. Vad tror du?

Swärd: Maaa, säger Stefan. Det skulle vara det då.

Så passerade det hela debattMats ögon, och Sturmark sitter och fnissar i ett hörn åt sitt busiga tilltag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *