Veckans länkar

* Diskussionen om rockgruppen som stod på altare i en kyrka under en videoinspelning fortsätter. Den här gången är det Deep edition som tänker vidare och förstår inte att ”människor som tror på Gud kan välja att förminska gudomligheten och heligheten till att ligga i ett altare.” Prästen Lars B Stenström svarar.

* Svenska kyrkans kyrkomöte är i full gång och täcks ur alla möjliga vinklar. Liksom omöjliga. Läs till exempel Nanna som iaktagit vilka klädtrender som finns bland präster och delegater i år.

* Oktober är rosabandet-månad. Tobias tycker bröstcancer får orättvist mycket utrymme jämfört med andra cancersorter. Som till exempel ändtarmscancer. Fast det är klart: ”Det är svårt att tänka sig att många skulle haka på brown ribbon-kampanjen mot ändtarmscancer liksom”

* Pressregistret tar hutlöst betalt för att ge dig listor på folk du ska skicka till för att få massmedial uppmärksamhet. På listan finns också bloggar. Och vem anser de vara den enda religionsbloggaren värd att maila? Karin Långström Vinge.

* Kristofer skriver både vackert och naket om hur han (och vi alla), likt Jona, gömmer sig från vad Gud egentligen kallat till.

* 2 000 000 läser bloggar varje dag. 350 000 bloggar finns i Sverige. Det och många andra siffror kan du läsa i nysläppt rapport om bloggar och internet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *