I dag koras Dagen.se som en av Sveriges bästa sajter

I dag är en riktigt rolig dag. För i dag kommer Dagen.se tituleras som en av Sveriges bästa sajter.

Ni minns att vi för några veckor sedan fick reda på det, va? Att vi av Internetworld anses vara topp 100 i Sverige?

Det är, i mina ögon, hur stort som helst. Lilla Dagen.se slåss mot mediedrakar som Svd, DN, Aftonbladet, Sydsvenskan, Expressen, Gp, SVT, SR, Metro, tv4 och DI. Mot sajtgiganter som Bilddagboken, SL, Tradera, SJ, Mötesplatsen och Playahead.

Sajter som har hela arméer anställda för att ligga i framkant. På Dagen.se är vi två. Trots det anses vår utvecklingskraft 2008 vara en av Sveriges starkaste.

Av de fem kriterier som Internetworld har satt upp har vi något att säga till om i tre. Vi har en hög redaktionell kvalitet. Vi har haft en stark utvecklingskraft, och vi använder internet på nyskapande sätt. Vi skulle dock kunna bli betydligt tydligare när det handlar om struktur, navigering och funktionell design.

Att vi inte är bättre på de två sista punkterna beror inte på att vi har försummat det. Vi jobbar på det, och har jobbat på det under hela året, och resultat kommer att synas framöver.

Vi har däremot visat att vi både sett och tagit tillvara på internets goda egenskaper. Vi har byggt närmare band till er läsare, bjudit in er i processen av att göra tidning. Låtit er läsare påverka och spela en allt större roll. Vår flexibilitet och vilja att ligga i framkant belönas nu.

Och eftersom vi själva känner att det är så långt kvar tills vi är nöjda, är den plats vi hamnar på – vilken det än blir- en bonus. Vi vet ju att vi har så mycket kvar att visa.

Därmed inte sagt att det inte känns pirrigt inför i kväll. Att mingla med Sveriges smartaste webbmänniskor, se vilken sajt som är Sverigebäst och se vilken plats vi får, ska bli fantastiskt roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *