Vi är 29e bästa sajten!

Vilken kväll! Jag är helt tagen. Sitter och försöker smälta. Läser massor av gratulationsmail och sms. Och njuter. Jättenjuter.

Dagen.se har i kväll ansetts vara landets 29e bästa sajt. Alla kategorier. Bättre än sökmotorn Sesam. Bättre än bloggportalen Knuff. Bättre än Tradera. Bättre än mediesajterna Sveriges radio, TV4, Expressen, Canalplus och Svenskafans. Bara tre placeringar efter Aftonbladet.

Festen på Sturecompagniet var spännande. Jag var helt inställd på att vi skulle hamna någonstans bland 100-90. För varje sajt som presenterades steg pulsen och när vi var över 50 och vi fortfarande inte presenterats skakade jag bara på huvudet. När vi var på 35 började jag känna oro för att det blivit något fel. Att vi råkat få Dagens nyheters inbjudan. Att vi inte fanns med på listan.

Men så kom vi. På plats 29. Och nu sitter jag här och nyper mig själv i armen. Försöker få det att sjunka in. Är glad, glad, glad. För ett fantastiskt erkännande. Av ett långsiktigt och mycket hårt arbete. Inte av externa konsultfirmor eller kortsiktiga punktinsatser. Utan av en liten redaktion som haft som mål att vinna förtroende hos Dagens läsare.

Så här lyder Internetworlds nominering:

Dagen ligger långt fram både när det gäller att släppa in läsarna och att använda ny teknik på ett spännande sätt. Som första dagstidning sände man video live via Bambuser. En rad bloggar har gjort att diskussionen med läsarna är mer aktiv och engagerad än någonsin.

I avdelningen LäsarDagen släpper tidningen fram sina läsare fullt ut och låter dem bidra till tidningens innehåll på nätet. Med prenumerationsalternativet Ekosmart ger man dessutom läsarna möjligheten att välja en internetupplaga. Träd sparas och läsaren får nyheterna redan vid midnatt. Smart var ordet.

Tack Internetworld för den här uppmuntran! Och tack ni läsare som dagligen kommer med respons, idéer, felanmälningar, LäsarDagen-artiklar, blogglänkar och bloggkommentarer.

Med era besök har ni visat att även ni tycker att vi satsat rätt under året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *