Veckans länkar v45

Det är ju oundvikligt att det blir en del USA-valsfokus den här veckan. Så vi börjar i den änden:

* Det här fantastiskt roliga klippet om kampanjandet borde jag ha upptäckt tidigare, men bättre sent än aldrig.

* USA-valet var det mest påkostade, och sannolikt också det mest kreativa – även på gräsrotsnivå. Den här lyktsstolpsundersökningen är exempelvis helt fantastisk.

* Tobias har snappat upp hur Obamas presidentpost för alltid kommer förändra en del saker:
”Jaha, hur ska man spela neger och president nu då?”

* En av faktorerna till Obamas vinst sägs vara hur han använde sociala medier som facebook, youtube och bloggar. Ett kvitto på hur genialt detta användes får vi om vi tittar in på Obamas Flickr-konto. Där publicerar han bilder från familjens privata valvaka. Och vi får se hur de svettas igenom en kväll som pendlar mellan hopp och oro.

* Och apropå sociala medier. Läs den här krönikan om hur Facebookanvändet vänt och att vi nu börjar bli selektiva, tar bort vänner och tackar nej till vänförfrågningar. Och att det inte är socialt oacceptablet att göra så.

* Mynthuset i Sverige tycks ha samlat på sig för många gamla tiokronors sedlar. Så nu kan du köpa en. För tio kronor. Plus femtio kronors frakt. Vad det är som kostar så mycket i frakt framkommer inte.

* Sverige har fått sin första bloggande biskop! Och ironiskt nog är det de äldsta som banar väg. Bertil Gärtner börjar blogga vid en ålder av 84 år!

* Julia Forssmed plockar fram exempel på saker som du känner igen dig i om du växt upp i en frikyrkokristen kultur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *