Siewert Öholm – Välkommen, allt är förlåtet!

Uppdaterad
Kors i taket och dra mig baklänges. Siewert Öholm bloggar!

Och jag kan bara konstatera att det skett en total omsvängning hos Öholm.

I september skickade Siewert debattartiklar till en mängd landsortstidningar i Sverige. Han förklarade att bloggar var ett gift och slog fast: Sluta läs bloggar (och börjar lyssna på P2:s Aurora).

Jag skrev om det och beklagade mig då över att Siewert, med en del hittepå, dissade hela bloggosfären som en elitistisk, antidemokratisk rörelse. Jag menade att det var särskilt beklagligt att det kom från Siewert har den redan webbföraktande äldre generationens (särskilt kristna!) öron och respekt.

Men uppenbarligen läste Siewert på, förstod att det inte gick att hålla sig utanför, och lanserar i dag sin blogg på tidningen Världen idags sajt.

Jag är full av respekt inför detta beslut, välkomnar och hyllar det!

Och både anar och hoppas på kommande debattartiklar om hur viktigt det är att inte försumma bloggosfären – den plattform som engagerar två miljoner svenskar.

Välkommen!

 

Uppdaterad:
Nu kom Siewerts första bloggpost. Och det är ett fantastiskt försvarstal som skulle kunna summeras ”Jag kanske bloggar, men jag gillar det inte”.

Det blir också ett sött porträtt av en kapitulation. Siewert deklarerar att han är en ”antibloggare”, att ”det gör inget om du läser min blogg” och försöker sedan tydliggöra att bloggosfären visst är ett avloppsutsläpp av tankar från verklighetsfrånvända människor.

Det är ett första, lite äcklat, steg ned i sfären. Men snart kommer Siweert inse att bloggen, precis som pappret och webbtidningen, bara är en bärare av bokstäver med budskap. En plats att nå ut.

Jag vågar lova att Siewert kommer trivas i det sammanhanget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *