Två subkulturer på en dag

I dag blir en spännande dag.

Först ska jag på predikantveckan (pingstpastorers företagsfest, typ) och sedan på balett. Jag har aldrig varit på något av dem. Aldrig satt foten på en baletteria (jaja, det heter inte så…) och inte heller har jag förr hängt med hundratals pingstpastorer. Det ska bli spännande. Båda sakerna. Jag har bra platser till Nötknäpparen och ska hålla mig nära Carl-Henric på predikantveckan. Och så förväntar jag mig en hel del saker. Som jag antar är mest fördomar?

Saker jag tror om predikantveckan:
Det är bullriga män i skjortor som spänner över buken. Det är mörka kavajslag, snaggat för att dölja clownkrans och vårdad tredagarsstubb. Och framförallt är det ryggdunkar. Hårda så att det gör ont och man ramlar lite framlänges.

Saker jag tror om balett:
Pälsklädda, spinkiga damer i strama hårknutar kommer fnysa åt att jag bär jeans. I pausen talas det i termer som jag högst sannolikt kommer att förväxla med tungotal. Bifall manifesteras med ett höjda ögonbryn, applåder görs med fingrar mot handflata. Och på scenen görs rörelser som jag inte förstår storheten av.

Två subkulturer på en dag. Det blir kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *