Veckans länkar v50

* Aftonbladet och Bloggportalen instiftar bloggpris. Roligast är att man gör det i sju olika kategorier. Sju pris till olika bloggar också. Men jag saknar kategorin Religion/filosofi? Trist.

* Bigbloggs.se har startat. En sajt som ska rensa ut intressanta bloggar från ”slasket”. Högfärdigt och lite sent påkommet. Dessutom saknar även de religionskategori bland sina utvalda bloggar.

* Apropå göteborgshumor så öppnade GP ett forum för att komma på namnförslag till isbanan i Heden. Det var så klart som att öppna alla fördämningar för ordvitsande göteborgare. Finalister bland bidragen HedIS, GaICE, ExercISen, MetropolIS. Och bland de som inte vann var följande: ”Då de ligger nära hedendomen (körka vid heden) så kunde kanske Frälsis va ett namn som är i göteborsk anda”

* Jesussajten heter en sajt som samlar en massa länkar till kristna webbplatser. Förutom om de är katolska. Katoliken Charlotte Therese försökte registrera sin blogg på Jesussajten men fick till svar:
”Jag är inte emot den katolska personen, de flesta katoliker vill ju vara med Gud och Jesus, dock blir det ju problem när t.ex. påven är Jesu ersättare på jorden, samt flera andra läror som katolska kyrkan lär ut. Att de sedan dödade 500 miljoner människor som inte omvände sig till dem på medeltiden ger en viss signal…”
Det är alltså inte hennes fel, utan hennes samfund som gör att hon inte platsar på vad som kallas ”Jesussajten”(?)

* Någon som funderar hur det fungerar på en kristen dejtingsajt? Rymdhunden Lajka ger en en titt in bakom betalkulisserna på kristna dejtingsajten Sjunde himlen.

* Mediegurun Martin Jönsson bloggar en liten kärleksförklaring till Trots allt i samband med att den läggs ned. Läs den. Den är väldigt bra. Det är Trots allt också – det enda pappersmagasin jag aktivt valde att prenumerera på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *