Webbtv och lysande medarbetare

Har precis kommit hem efter en alldeles för lång kväll på Dagen.

Det var ett gäng inbjudna för att debattera mot varandra inför en kommande artikelserie, och reporter-Theresia kom med en lysande idé om att spela in den.

Jag nappade, så klart. Jag gillar den tanken. Att, istället för att reportrar stänger in sig i små intervjurum med tre personer och en bandspelare, ge läsaren möjlighet att ta del av grovmaterialet. Allra helst i form av rörlig bild. På så sätt blir det, för den läsare som vill, ännu lättare att verkligen skapa sig en egen uppfattning. Det är något av det som är vackrast med journalistiken – att utmana och ge verktyg för läsaren att skapa en egen åsikt.

I det här fallet blev det en timslång debatt som vi sannolikt också gör klipper en betydligt kortare version av, med highlights.

Sannolikt är det här bara uppvärmning för vad som kommer under hösten. Men mer om det efter nyår.

Förresten. Vi var två som prisades i dag. Även Daniel Zackrisson på Dagens marknadsavdelning fick pris. Och det är otroligt välförtjänt. Daniel är engagerad, driven och har visat fantastiska resultat under året. Anders Gustafsson har bloggat om saken, där du även kan läsa motiveringen.

Bäst av allt? Daniel börjar på Dagen.se 2009.

En synnerligen kompetent och sympatisk medarbetare. Jag ser fram emot det samarbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *